|

Tio misstag att undvika i gymmet

I denna korta artikel kommer vi att sammanfatta vad vi skulle kunna definiera som de 10 vanligaste misstagen på gym.

Det vi kommer att lista är uppenbarligen förenklingen av en mycket stor och varierad serie ärenden. Men särskilt för nybörjare kan koncepten som följer vara extremt användbara.

  1. gör det själv. Om du är nya medlemmar och har valt att träna i viktrummet, leta efter en instruktör och fråga om råd om vilken typ av träning du vill följa utan rädsla eller pinsamhet; du ber bara den personen att göra sitt jobb.
  2. Att försumma fasen av uppvärmning. Detta är en inbjudan för att undvika muskelsmärtor eller tårar. Den bästa metoden för att värma upp är att träna konditionsträning i minst 8/10 minuter, sedan stretcha, innan du går vidare till själva träningen. misstag i gymmet
  3. Felaktig teknik Av flexibilitet Och ledrörlighet. Detta är ett av de vanligaste felen som orsakar stretching och ibland förlängning av ligamenten, vilket gör dem mer sårbara. “Fjädra” inte medan du stretchar, sträck hellre muskeln i fråga försiktigt i minst 20-30 sekunder.
  4. Förväntningarna är för höga. Om du precis har börjat, eller inte har tränat på länge, ställ dig själv den här frågan: Har jag satt upp ett för högt mål för mig själv? Om du inte klarar av en aktivitet i mer än 20 minuter, eller om du tränar över 80 % av din puls, måste du se över ditt träningsprogram.
  5. Att försumma där uttorkning. Visste du att om du tränar under en period på 45 till 60 minuter, även i en konditionerad miljö, tappar du en liter, en och en halv liter vätska? För både män och kvinnor rekommenderas att dricka åtta till tolv glas vatten om dagen.
  6. Felaktig teknik Av tyngdlyftning. Du tränar dina biceps med 40 pund vikter och är mycket stolt över din talang när en instruktör föreslår att du saktar ner dina rörelser och kontrollerar din andning. Plötsligt verkar 18 kg för tungt. Varför? För att du använder ett tröghetsmoment och inte din styrka. Du måste därför sakta ner och noggrant följa instruktörens råd.
  7. Överdrivai vid mening. Du har nått din träningsplatå och ju mer du ökar intensiteten på din träning, desto mer verkar det bli värre. Resten. Ju mer du tränar, desto mer behöver du vila eftersom din kropp behöver tid för att återhämta energi.
  8. Selektiv överansträngning. Gör du alltid samma typer av övningar varje gång du tränar? I så fall löper du risken att drabbas av skador.
  9. Brist på variation i ditt program. Som redan nämnts kan kroppen ha nytta av många av riktad och konstant aktivitet. Men om viktminskning är ditt primära mål måste du variera inte bara valet av övningar utan även varaktighet, intensitet och frekvens.
  10. Avbrott. Det är bättre att träna då och då än att inte träna alls, men du kommer säkerligen inte att få de fördelar som kan fås av ett konstant träningsprogram.

Similar Posts