|

Motionscykel eller Spin Bike?

Hej, med tanke på min dåliga muskeltonus i mina ben och min brist på lust att gå till gymmet, tänkte jag köpa en “spincykel”, men efter att ha hört mina vänners åsikt avrådde de mig från det, eftersom jag inte har erfarenhet av spinningklass, jag skulle inte dra full nytta av det. Vad rekommenderar du Ska jag falla tillbaka på en vanlig motionscykel? Och i så fall vilken rekommenderar du?

Introduktion

Spinning och spin cyklar VS motionscyklar

Spinning är en sportaktivitet (träning och välbefinnande) som utförs på ett flertal italienska gym som involverar användning av speciella motionscyklar (spincyklar, spinningcyklar eller spinnercyklar) och som varvar olika takter i kombination med lämpliga musikrytmer. Hos spinncykeln är de strukturella och mekaniska driftsegenskaperna viktigare.

Att veta mer:
Spinning: Vad det är och fördelar

Motionscykeln är däremot ett verktyg med lite olika syften; finner större tillämpning i förebyggande och rehabiliterande fysisk träning, i bantningsterapi och i terapi mot metabola patologier. I motionscykeln är den tekniska nivån och speciellt elektroniken av stor betydelse.

De som inte har så mycket plats hemma kan välja en hopfällbar motionscykel eller en minicykel (eller minimotionscykel).

Spin Bike VS Motionscykel

Huvudskillnaderna mellan spincyklar och motionscyklar

Den största skillnaden mellan de två verktygen består i hållningen, därför i troheten mot den verkliga rörelsen. Positionen som normalt används vid spinning simulerar närmare den för en racercykel och är mer funktionell men också obekväm – större risk för överbelastning av ryggraden. Tvärtom är motionscykeln mer trogen en gångcykel – en mer upprätt rygg men mindre förmåga att utöva kraft när man trampar.

I spinbikes regleras ansträngningen via en mekanisk eller elektronisk broms som verkar på ett stort svänghjul; dess rotationshastighet förmedlas av pedalerna, kopplade till ett kugghjul, i sin tur anslutna med hjälp av en rem eller kedja till kronan på det förutnämnda svänghjulet. Genom denna mekanism är det möjligt att simulera plana, uppförsbackar och nedförsbackar med större trohet än traditionella cyklar. I praktiken av spinning spelar elektronik en roll av underordnad betydelse. Även på motionscykeln kan arbetsintensiteten justeras manuellt, men elektroniska modeller med styrgränssnitt är nu mer utbredda; dessutom har de flesta motionscyklar drevet direkt på motståndssvänghjulet – ibland av typen fläkt, som justeras genom att öppna och stänga luftgallren – utan någon transmission.

Att veta mer:
De bästa motionscyklarna enligt Amazons användarrecensioner

Spinningcykeln är normalt mer motståndskraftig men bullrigare än traditionella cyklar.

Jämfört med motionscykeln ökar spincykeln risken för patellär tendinopati, eftersom den belastar knäna större.

Spinning hemma

Vet hur du väljer mellan spincykel eller motionscykel

Ett korrekt val av det mest lämpliga verktyget för ett specifikt träningspass (spincykel kontra motionscykel) är avgörande för att programmet ska lyckas och att de uppsatta målen ska uppnås. Låt oss gå vidare i ordning.

Låt oss börja med att specificera att eftersom det är mycket bullrigt – nästan som “rullar” – är det inte att rekommendera att snurra hemma i bostadsrättsmiljöer, särskilt med olämplig ljudisolering, och i synnerhet vid oortodoxa tider. I det här fallet, som en rättvis kompromiss, är en bra motionscykel placerad på en gummerad matta verkligen det tillrådliga alternativet.

För en person som redan har tränat spinning i gymmet och skulle vilja reproducera det i hemmafitness, är det absolut lämpligaste valet av en spinningcykel, som erbjuder större anpassningsmöjligheter, väsentligt för de variationer i intensitet som är typiska för disciplinen . För en nybörjare skulle det dock vara tillrådligt att köpa en traditionell cykel.

Eftersom det tenderar att överbelasta knäskålssenan mycket, i synnerhet när den rekommenderade pedalkadensen/minut överskrids (under eller överbelastning), är det vid specifik svaghet eller känslighet lämpligt att undvika spincykeln och istället välja en motionscykel.

Saken blir mer komplicerad om det finns särskilda eller promiskuösa behov. När det gäller rehabilitering, förebyggande och terapi skulle det mest användbara verktyget vara motionscykeln; Men om den behövande var en före detta cyklist, eller i alla fall en före detta idrottare, kanske det skulle bli mycket mer stimulerande, och därför mer förnuftigt, att orientera sig på en spincykel med tillhörande video- eller ljudlektioner att följa på TV eller monitor för enheten (om han har det).

Idag finns det ett stort utbud av produkter på marknaden, vars pris varierar från några hundra euro upp till 4000 euro för de mest professionella cyklarna.

Oavsett val är det lämpligt att först kontrollera att cykeln är utrustad med en display som kan visa puls, trampfrekvens och framför allt att den har mekanismer för att reglera ansträngningen.

Spin cykel online

Köp spincykeln online

Online är det möjligt att köpa olika modeller av spincyklar, som kan skilja sig åt i material, teknik (särskilt i typen av motstånd mot svänghjulet, mekaniskt eller annat), design och naturligtvis pris. För att göra ditt val enklare har våra experter tagit fram en specifik guide som kan hjälpa dig att välja den bästa spincykeln för dina behov, bland de modeller som utmärker sig för sitt särskilt attraktiva förhållande mellan kvalitet och pris.

Här finns också några bästsäljande modeller, som är uppskattade för sin höga genomsnittliga användarnöjdhet, som kan köpas på Amazon.

Hur man kommer igång

Hur börjar man träna?

Under de första 20 dagarna skulle det vara tillrådligt att tillämpa en i grunden aerob, konstant aktivitet som varar 30-40 minuter under 4 sessioner i veckan, med en puls lika med 100-110 slag per minut (bpm) och med en kadens på 80-100 pedalslag per minut (rpm). När uppstartsperioden är över är det möjligt att fortsätta med ett program som alternerar låg- och högre intensitetsfaser i samma pass (uppskattat genom att beräkna bpm enligt följande = 0,8 x (220 – ålder)). Till exempel, för en 35-årig neofyt, kommer de första intensitetstopparna att motsvara:

((220 – 35) x 0,8) = 148 bpm

Låt oss vara tydliga, för en avancerad idrottare motsvarar dessa ett lågt intervall, som fortfarande stöds av aerob metabolism; Det är annorlunda för dem som aldrig har gjort den här aktiviteten. Denna fas måste pågå i minst 8-12 veckor, varefter det är lämpligt att ytterligare öka arbetsintensiteten för de maximala topparna.

Similar Posts