|

Tips för att bekämpa celluliter

Vad man ska göra för att bekämpa celluliter

Celluliter är en patologi som kännetecknas av ett inflammatoriskt tillstånd av den subkutana fettvävnaden (fettvävnad), vilket leder till en ökning av antalet och volymen av fettceller och organiseringen av den stödjande bindväven i fibrotiska buntar. Utan ingripande i tid tenderar celluliter att förvärras med en långsam och progressiv utveckling. Faktum är att en ond krets är etablerad: degenerationen av fettvävnadens mikrocirkulation orsakar större vätskestagnation, med förvärring av det inflammatoriska tillståndet och försämring av celluliter.

Celluliter beror på en kombination av flera triggers. Genetiskt-konstitutionella, cirkulations- och hormonella faktorer kommer först.

Följande kan också bidra till dess utseende:

Rökning, alkohol och överdriven stress tenderar att göra det värre.

Hållningsdefekter och den vanliga användningen av kläder som är för snäva eller otillräckliga och obekväma skor (med höga eller platta klackar) underlättar vätskeansamling och bromsar lymfcirkulationen.

Fysisk aktivitet och kost

Celluliter: Hur mycket spelar kost och fysisk aktivitet?

Eftersom det är ett problem som orsakas av flera faktorer, för att bekämpa celluliter är det nödvändigt att agera på flera fronter.

Fysisk aktivitet som utövas regelbundet och konsekvent är mycket viktig för att förbättra cirkulationen och motverka ansamling av fettvävnad. Att gå i rask takt, cykla och utöva aerobic sporter är effektivt mot celluliter.

Vattensporter, som simning, är idealiska för att harmoniskt utveckla muskler, stimulera venöst återflöde och främja eliminering av vattenstagnation. Å andra sidan leder en stillasittande livsstil gradvis till en ökning av fettvävnaden och främjar lymfatisk stas.

När det gäller näring är det dock viktigt att drastiskt minska saltet, vilket främjar vattenretention. Korv, mat rik på enkla sockerarter och mättade fetter, alkohol och sötade drycker, som främjar lymfatisk stasis och ansamling av vätskor och toxiner, bör också begränsas. Att föredra är dock balanserade dieter som inkluderar färsk frukt och grönsaker (citrusfrukter, kiwi, ananas, röda frukter och andra), baljväxter, fibrer och magert kött, såsom kyckling och fisk. Att dricka mycket vatten, minst två liter om dagen, renar sedan kroppen och främjar elimineringen av avfall genom njurarna.

Att ta hand om din kost, tugga inte förhastat och inte överskrida i kvantitet är alla regler som därför spelar en viktig roll för att förebygga celluliter.

Läs också
Celluliter: Botemedel och fysisk aktivitet

Att veta mer:
Effektiva krämer mot celluliter

Similar Posts