|

G Koefficient: Gynandromorfi

Gynadromorfin

där gynandromorfi det är en faktor som för vissa skulle påverka morfologisk biotyp.

Det vi ska utveckla har en enkel funktion beskrivande Och Inte tar någon placera angående ämnet. Förekomsten eller inte av gynandromorfi och G-koefficienten, eller deras betydelse i kroppsbyggande eller i estetisk kultur i allmänhet, måste vara utvärderas oberoende av.

Detta för att Inte Vi pratar om vetenskap om genetik, men om teorier om optimering av träning och näring av huvudsakligen “kulturistiskt” ursprung; Det är inte säkert att dessa begrepp är vetenskapligt acceptabla.

Morfologisk biotyp

I samband med estetisk kultur betyder morfologisk biotyphomogenitet (på grund av faktorer genetisk) till ett specifikt fysiskt kriterium som är konstitutionell typdet vill säga uppsättningen av fysiologiska och mentala egenskaper.

I den vetenskap från genetik strängt taget är dock den morfologiska biotypen synonym med ren linje, ett mycket mer specifikt och komplext begrepp. Skillnaden mellan de två synsätten är avgörande och får inte vara en anledning till missförstånd konceptuella.

Vissa hävdar att de kan skapas utifrån den morfologiska biotypen mer specifika träningspass och dieter, som man kan dra större fördelar av både när det gäller tillämpning (efterlevnad) och resultat. Därav vikten av G-koefficienten eller gynandromorfi.

G-koefficientgrad

Enligt vissa, bland de olika aspekter som bör beaktas i samband med biotypologisk analys vid planering av ett träningsprogram finns graden av G-koefficient, bådaman det av kvinna. Bokstaven “G” står naturligtvis för gynandromorfi.

Under fosterutvecklingen är människokroppen “fysiskt kvinnlig”, och det definitiva könet fastställs allteftersom embryot utvecklas – uppenbarligen, på genotypnivå, är kön redan bestämt. Men även om specifika sexuella egenskaper är avsedda att bli dominerande och funktionella, finns “spår” av det motsatta könets sekundära egenskaper kvar i alla kroppar. Både bland män och kvinnor kan det därför finnas försökspersoner som presenterar en hög G-koefficient.

Hanar kommer att visa egenskaper som mer liknar det kvinnliga könet och kvinnor kommer att framstå som mer androgyna. Var dock försiktig, Inte du pratar om identitet eller preferenser sexuell, inte heller av virilitet eller kvinnlighet, utan bara av morfologiska aspekter. Dessa arketyper är dock mycket mindre vanliga än vi tror.

Nedan (Tabell 1 och 2), för större klarhet, kommer vi att beskriva egenskaperna hos två försökspersoner, en man och en kvinna, som har en hög G-koefficient Uppenbarligen är dessa extrema exempel, men några av de angivna aspekterna är inte så svårt att hitta.

Personliga tränare vet detta väl, det är inte ovanligt att behandla en man som har dålig muskelkraft och en fettfördelning huvudsakligen lokaliserad till höfterna, låren, skinkorna och/eller bröstorganen, eller muskulösa kvinnor, med större avlagringar i buken. feta, knappa rumpor och lika bristande bröst.

Egenskaper förknippade med G-koefficient hos människor
Funktioner Feminin, sötare, rundad, liten
Axlar Något rundad
Ögonhår Lång
Ärm Relativt sköra och mycket mindre utvecklade än benen
Ben Mestadels små
Flanker Bred
Bröstkorg Tajt
Rumpa Full och rundad
Buk Utskjutande på grund av större lordos
Liv Hög
Lår och vader Den yttre linjen på låren och den inre linjen på vaderna är framträdande

När de observeras noggrant har de en “timglas” formad fysisk struktur, mindre hår över hela kroppen, subkutan mjukhet i hela kroppen och en antydan av fett nära bröstbröstet.

Egenskaper förknippade med G-koefficient hos kvinnor
Funktioner Maskulin, mer uttalad
Axlar Rektangulär
Ögonhår Sällsynt
Ärm Robust, relativt lång jämfört med axlarna
Ben Stor och välformad
Flanker Stänga
Bröstkorg Bred
Rumpa Muskulös
Buk Platt och robust
Liv Låg
Lår och vader Muskulös

När de observeras noggrant har de en fysisk struktur med en “fyrkantig eller kilformad” form, dessutom kan överflöd av sekundära hårstrån med en viss kompakthet och ton ses.

Vad är det för?

Gynandromorfi kan ge oss några indikationer för att fastställa användbara aspekter för att definiera träning. Uppenbarligen kan ett kort inte utformas med hänsyn enbart till graden av G-koefficient.

Hur ska en hög G-koefficient behandlas?

Svaret ligger i “modulering”, användbar för att återbalansera de morfologiska egenskaperna genom att “stärka” de mest bristfälliga områdena.

Behandling av gynandromorfi hos människor

Hos människor kan till exempel mer lämplig träning ingå för att försöka optimera produktionen av testosteron och den receptorkänslighet för dem – förutsatt att det är möjligt i betydande utsträckning – med åtföljande fördelar i form av fettlagring och muskeltillväxt. Detta är möjligt genom träning av hela kroppen med dem lämplig övningar och annons hög intensitet – Högintensiv träning (HIT).

Om det å ena sidan är möjligt att öka cirkulerande testosteron och receptorkänslighet genom muskelträning (hypertrofi eller muskelmassa), å andra sidan har de senare ett genetiskt bestämt antal; det är därför inte säkert att en nämnvärd förändring kommer att ske, eftersom det inte är möjligt att ingripa på denna sista egenskap. För det mesta är dock effekterna positiva.

Att veta mer:
Testosteron och träning

Behandling av gynandromorfi hos kvinnor

Här blir saken komplicerad, eftersom de kvinnliga könshormonerna är östrogen. De kan inte förändras av träning eller näring i någon nämnvärd utsträckning, och detta skulle verkligen vara ett problem. Tvärtom, som vi har sett, gör träning inget annat än att öka cirkulerande testosteron, så den enda användbara åtgärden är att försöka utveckla de bristfälliga musklerna på ett selektivt sätt genom att isolera det. I själva verket har isoleringsövningar en lägre inverkan på nivåerna av steroid androgen.

Hos kvinnor är det mesta som kan uppnås en harmonisering av förhållandet mellan mager och fettmassa eller kroppsproportioner – till exempel genom att utveckla skinkorna och minska bukfettet – förbättra estetik och kvinnlighet.

Similar Posts