|

Aqqwalking löpband: mina herrar, framtiden har börjat!

För en tid sedan vandrade jag runt i simbassängerna i Foro Italico och, som om jag aldrig hade märkt det, beundrade jag de stora rummen i korridorerna, omklädningsrummen, kort sagt en mycket lång resa för att nå mitt mål.
Det var då, som på ett foto från tidigt 1900-tal, allt visade sig för mig i svartvitt och jag snubblade nästan över en kille från över sextio eller sjuttio år sedan!
Visst var de ganska konstiga på den tiden…. inte bara i klädsel, även i hälsning, i tal, kort sagt….. andra gånger! Att se dem simma då… det är kul! Ändå finns det lite att skratta åt, tänkte jag direkt, vem vet hur våra barns barnbarnsbarn kommer att skratta åt oss om några decennier. Och om jag frågade den där killen jag gick förbi att prova den nya vattenmattan, hur skulle han reagera? Jag glömde, på hans tid fanns det inget som hette vattengymnastik, och den vertikala kroppspositionen när den var nedsänkt användes inte riktigt. Hur ska jag då förklara för honom alla evolutionära steg som har skett så snabbt fram till idag, från utrustning till konceptet välbefinnande, från idén om psyko-fysisk effektivitet till fitness, från välbefinnande till Aquilibriums värld? Kanske skulle det räcka med att be honom gå och sedan sakta börja springa, känna trycket från vattnet på varje kvadratcentimeter av hans kropp och få honom att blunda för att bättre känna hur hans hjärta slår under påfrestningar : “Det är väl trevligt? Välkommen till vår framtid!”
Det stämmer, Aqqwalking trade mill är den senaste skapelsen av vattenträning, där vattenkulturen smälter samman med utrustningens teknologi, känslan av frihet och lätthet i rörelsen när du är nedsänkt finner konkretheten i en riktad träning, de mest intensiva resultaten i prestationer på hög nivå.
Genom användningen av detta helt nya stora verktyg för vattenträning, struktureras metoder som är förankrade till de grundläggande principerna för korrekt hållning och rörelse men samtidigt metoder kopplade till prestation och kardiovaskulär konditionering, som inte är något annat än mått på graden. träning och förbättring av konditionering och metabolisk förmåga.
Tillvägagångssättet och därefter en djupare kunskap om detta verktyg bygger på två grundläggande motoriska mönster: “gå” och “springa”, precis som vi sa till vår “atlet från början av 1900-talet” att göra.

Men vet vi hur man springer och vet vi hur man går?

Vi har kanske gått längre och längre: förnimmelserna, känslan, känslan, släppandet, den djupa andningen, den intensiva träningen… men att gå ensam kan definiera en individs personlighet ner till dess mest dolda sanningar. Poängen är dock att gå och springa korrekt, i hållning, för att säkerställa en gynnsam och balanserad muskel- och skelettstruktur, för om vi verkligen inte kan agera på den individuella personligheten kan vi öka självkänslan och viljan att älska sig själv.

Men vilka är fördelarna med att gå och springa i vatten?

  1. Flytkraften avlastar lederna och minskar belastningen på ländryggen
  2. Den cykliska karaktären av avrättningsgesten som resulterar i en massage av vätskan
  3. En metabol träning som involverar nervsystemet genom att påverka koordinationen av de övre/nedre extremiteterna
  4. Ökningen av villkorad och koordinerande förmåga
  5. Det ständiga motståndet, men proportionellt mot rörelsehastigheten och kroppens attityder
  6. Inblandningen av gruppträning eller det specifika med individualiserad träning
  7. Träningens intensitet, hastigheten på genomförandet, användningen av verktyg: kvalitativa variabler som alltid är närvarande och förändras.

Hur används den?

□ Genom trycket från fötterna och trycket från de nedre extremiteterna aktiveras löpbandet mekaniskt, vilket naturligtvis inte är motoriserat
□ Användningen av strumpor är valfri
□ Stöden och greppen på de övre extremiteterna är involverade
□ Greppen varierar på stången och kroppsatityder och gångtyper förändras

Vilken typ av träning kan man få?

□ Metabolisk: aerob aktivitet, under tröskel, förbättring av aerob kraft, stimulering av mjölksyrasystemet
□ Muskelkonditionering: bärs huvudsakligen av de nedre extremiteterna, (eventuellt med hjälp av ytterligare verktyg), bärs av de övre extremiteterna, utnyttjar motståndet från vattnet eller andra verktyg, bärs av magmusklerna i isometri och isotoni
□ Neuromuskulär och motorisk koordination

Vem kan utöva en Aqqwalking-aktivitet?

Naturligtvis alla älskare av vattenaktiviteter, alla älskare av välbefinnande och att känna sig vältränad, idrottare som vill bibehålla eller förbättra sin förberedelse utan att överbelasta sina leder, de som behöver träna funktionell återhämtning, de som behöver stödja en mild men konditionerande aktivitet , de som älskar att springa under alla årstider och de som inte gillar att springa men älskar att känna sig fördjupade.

Aqqwalking och användningsmetoder

□ Grupplektion där varje användare använder sitt eget verktyg
□ Cirkellektion, där varje elev går från en station till en annan med hjälp av andra stora verktyg (aqquactive bike eller aqquafit bike), eller små verktyg (hantlar, tondoludo, handskar…)
□ Individuell lektion där eleven följer en slags personlig och därför skräddarsydd träningsplan, efter en lämplig funktionsutvärdering.

Sammanfattningsvis

Med Aqqwalking förstärker vi konceptet att simhallen och simaktiviteterna expanderar och förändras mer och mer; att vattenutrymmena inte bara är till för användning och konsumtion av dem som simmar; att förflyttning under vattnet men vertikalt kräver och i allt högre grad kommer att kräva innovativa program och banbrytande utrustning; om det är sant att vatten är kärnan i varje form av träning i poolen, är det också sant att för att förbättra konceptet med kondition och välbefinnande behöver du material som vet hur man utnyttjar och använder detta vatten maximalt, eftersom allt flyter på… och allt förändras och går mot framtiden!

Similar Posts