Aktivitetsspårare: de bästa tillgängliga för köp online
|

Aktivitetsspårare: de bästa tillgängliga för köp online

Aktivitetsspårare: vad det är och vad det är till för

Aktivitetsspåraren (även känd som smartband eller fitnesstracker ) är ett elektroniskt armband skapat med syftet att spåra dina vitala parametrar och övervaka din prestation under träning .

Under de första åren av spridning var detta tillbehör främst avsett att användas av professionella eller semiprofessionella idrottare . Men idag används aktivitetsspårare av alla som utövar någon sportaktivitet , från löpning till aerobics, till styrkelyft och jogging . Och inte nog med det: idag använder även lata människor dem under det normala dagliga livet och sömntimmar för att hålla sin ämnesomsättning under kontroll .

Aktivitetsspåraren bärs på handleden som en klocka: till skillnad från den senare, men tack vare sensorer , visar den på displayen all information som rör ens vitala parametrar – hjärtfrekvens , andning , blodsyresättning , tillryggalagd sträcka, hastighet, steg … Längden på autonomin varierar beroende på batteriet som är integrerat i enheten, precis som det totala antalet tillgängliga funktioner varierar och blir allt mer omfattande.

Här är ett urval av de bästa aktivitetsspårarna bland de som finns att köpa online:

Aktivitetsspårare: den bästa tillgängliga online

Xiaomi Mi Smart Band 6

Vårt urval utgår från vad vi globalt anser vara den bästa modellen bland de som kan köpas på Amazon. Det är en produkt från varumärket Xiaomi . Här är funktionerna:

Mi Smart Band 6 – den sista av det orientaliska märkets aktivitetsspårare “dynasty” – är inspirerad av den klassiska formen hos sina föregångare men lägger till en innovativ stor skärm och rundade kanter, vilket gör den bekväm att bära och titta på. Den garanterar 30 träningslägen för att registrera din puls och förbrända kalorier , inklusive Pilates och Zumba . På hälsosidan kan SpO2-spårning upptäcka syremättnadsnivån i ditt blod . Sömnövervakning kan registrera REM – sömn , dagliga tupplurar och sömnandningskvalitet. TPU-materialet inuti remmen innehåller Ag+ antibakteriella medel för att skydda huden från bakterier , medan batteriet varar upp till 14 dagar med standardanvändning: laddningen förenklas tack vare magnetladdaren.

Aktivitetsspårare: det bästa värdet för pengarna

Huawei Band 4

Kostnadsintervallet är detsamma, mer eller mindre, när du väljer aktivitetsspåraren med bästa kvalitet-pris-förhållande. I det här fallet är det en Huawei- modell :

Huawei Band 4 är en aktivitetsspårare som kan ge detaljerade dataresultat om viktiga ämnen som puls , pulszon, steg, distans, hastighet, kalorier och mer. Dess inbyggda USB-port passar generiska USB-laddare så att du kan ladda den när som helst, var som helst. När det gäller “hjärtat” av denna modell, tack vare professionella optiska enheter, processchips och AI-algoritm, övervakar den hjärtfrekvensen exakt och ger intelligenta vibrationspåminnelser om hjärtfrekvensen överstiger den maximala. Band 4 spårar också din puls under sömnen, för att känna igen de fyra faserna och analysera deras kvalitet: förutom att identifiera 6 typer av sömnproblem ger det också förslag för att få bättre sömn.

Aktivitetsspårare: den bästsäljande modellen

Fitbit Charge 3

Du går upp i pris – och kvalitet – när du letar efter den bäst presterande modellen bland de mest sålda. Detta är en modell skapad av Fitbit, ett stort märke av elektroniska enheter dedikerade till fitness :

Med upp till 7 dagars batteritid levererar Fitbit Charge 3 information och inspiration under hela dagen. Designad för att motstå vatten upp till 50 meter, Charge 3 registrerar också automatiskt simpass och kan bäras i duschen, vid poolen och var du vill. Att bära Fitbit Charge 3 dag och natt innebär att du kan spåra din vilopuls , pulstrender över tid och framsteg i träning och välbefinnande . Denna aktivitetsspårare känner automatiskt igen och registrerar vissa övningar som löpning, simning, elliptisk träning, fitness och mer i Fitbit-appen. Femton träningslägen, inklusive löpning, cykling, simning, yoga , cirkelträning och många andra: det är också möjligt att sätta ett mål och se realtidsstatistik medan du tränar, för att försöka förbättra din prestation.

Aktivitetsspårare: den billigaste modellen

KLiHD aktivitetsspårare

I den låga prisklassen sticker en KLiHD-märkt aktivitetsspårare ut. Även om det inte råder någon brist på negativa recensioner, är det totala genomsnittet mer än bra, även med tanke på den extrema billigheten hos denna modell:

Denna “grundläggande” aktivitetsmätare har dock många funktioner: den övervakar dynamisk puls och blodtryck och registrerar exakt dagliga aktiviteter som steg, tillryggalagd sträcka, förbrända kalorier, tillryggalagda kilometer, minuter av aktivitet, sömnstatus, etc. Den har också funktioner som klocka, alarm, stoppur , 12/24-timmarsvisning, samtals-/meddelandepåminnelse, fjärrkontroll för kameran. Elva sportlägen: löpning utomhus , promenader, cykling, simning, träning, etc. Stöder iOS 8.0 eller senare och Android 5.1 eller senare. Den levereras med ett integrerat USB-uttag och behöver ingen laddningskabel eller dockningsstation för laddning, dra bara försiktigt i remmen och sätt i det integrerade USB-uttaget i en USB-laddare. Varar 7 till 14 dagar efter 1-2 timmars full laddning.

Aktivitetsspårare: den bästa modellen i toppklassen

TomTom Runner 3

I den övre delen av sortimentet, reserverat för riktiga idrottare – oavsett om det är proffs eller amatörer – finns denna TomTom-modell, dyr men kapabel att få majoriteten av sina köpare att hålla med:

Denna modell från märket TomTom kombinerar en lång rad funktioner, som inkluderar GPS geolocator och den integrerade musikspelaren, som kan innehålla över 500 låtar. Den integrerade pulsmätaren övervakar din puls, medan programmet Fitness Age & VO2 Max låter dig upptäcka hur vältränad du verkligen är och hur du snabbt kan förbättra dig, och lära dig vilka aktiviteter som är viktigast för att tjäna konditionspoäng med varje träningspass. Denna aktivitetsspårare har ett avancerat träningsläge, med träningspass för intervall, zon, rasläge och återhämtningsindikator. Utöver detta finns det femtio träningsprogram lagrade i minnet, skräddarsydda för varje konditionsnivå. Den är vattentät upp till 40 meter.

Aktivitetsspårare: de andra bästsäljande modellerna

Det finns en mycket lång serie av aktivitetsspårare på Amazon, alla tillgängliga att köpa online. Några av dem har dock lyckats få ihop en stor försäljningsvolym och utmärkta genomsnittliga recensioner: här är de nedan.

Similar Posts