|

Gymbälte: vad det är, vad det är till för och vilket man ska välja

Gymbälte, vad det är och vad det är till för

Gymbältet är ett professionellt verktyg designat för kroppsbyggare och för dig som utövar kraftfulla aktiviteter, som crossfit. Det ser ut som ett läder- eller neoprenbälte, komplett med öglor och hål i vissa fall och öglor och stretch i andra.

Den ska bäras i midjehöjd, fästs ordentligt. Detta verktyg var designat för att inte blockera ländryggen eller ryggraden – som man ofta felaktigt tror – utan för att öka det intraabdominala trycket, för att ge större stabilitet till ryggraden.

Gymbältet, bland de tillbehör och träningsredskap som rekommenderas av vår personliga tränare, är därför inte ett verktyg för nybörjare, det måste användas och väljas med största omsorg, endast vid lyft av vikter på en viss nivå. Det måste också dras åt ordentligt för att skapa det tryck vi pratat om ovan. Här är därför en guide som hjälper dig att bättre förstå gymbältets funktioner, modeller och användningsområden.

Gymbälte, vilket ska man välja?

där typologi av gymbälte att använda är strikt kopplat till motivationen och användningsnivån. Om du inte är en professionell kroppsbyggare är det alltid att föredra att välja modeller som inte är för stela på bålen, men som ändå ger rätt stöd.

Modellerna delas huvudsakligen in i tre kategorier: de flesta traditionell den är gjord av läder och har en länddel (bakre delen) som är “högre” än bukdelen (främre delen). Denna typ av bälte kännetecknas av ett mycket robust och motståndskraftigt spänne.

Den andra typen, mer lämpad för styrkelyftare, har samma höjd längs hela sin längd och är mycket styv: tack vare denna funktion erbjuder den stor stabilitet.

Slutligen är den tredje typologin den som skapats syntetiskt material och med kardborre, lämplig för måttliga viktlyft.

Råden till de som börjar är att använda en mjukt eller mellanliggande bälte. Ett för styvt bälte kan i de flesta fall ge negativ feedback, särskilt vid övningar som knäböj och marklyft, vilket försämrar dynamiken i lyftet.

Bästa gymbältet

Om du undrar vilka som är de bästa gymbältena att köpa online visar vi dig de mest sålda och populäraste produkterna på Amazon:

Tyngdlyftsbälte

Gymbältet är framför allt designat för styrketräning, som förväntat. I själva verket, vid belastningsögonblicket, säkerställer det intraabdominala trycket som produceras av bältet att ansträngningen endast fördelas uppåt och nedåt (mot huvudet och fötterna, så att säga) och inte utåt (buken och ländryggen) , på så sätt undvika skador, smärta och eventuella bråck.

Här är några modeller av gymbälten som föreslås för styrketräning:

Crossfit bälten

Av samma skäl som förklarats ovan, för att undvika skador och säkerställa större stabilitet i ryggraden, används bälten även för crossfit. Låt oss se några modeller som är lämpliga för denna fysiska aktivitet som har varit mycket populär de senaste åren:

Sponsrat innehåll: My-personaltrainer.it presenterar produkter och tjänster som kan köpas online på Amazon och/eller andra e-handelssidor. Varje gång ett köp görs via en av länkarna på sidan kan My-personaltrainer.it få en provision från Amazon eller de andra e-handelssidorna som nämns. Vi informerar dig om att priserna och tillgängligheten för produkterna inte uppdateras i realtid och kan variera över tiden, vi uppmanar dig därför att kontrollera tillgänglighet och pris på Amazon och/eller på andra e-handelssidor som nämns.

Similar Posts