|

Visa instrumentpanelen för positionsspårning av Zoom Phone

Det är möjligt att se nödlägesspårningsdata för hela ditt konto eller för specifika platser i Zoom Phone-platsspårningsinstrumentpanelen. I exemplet ovan kan du visa statistik för att se hur många telefonanvändare som har valt att dela sin platsinformation med telefonbolaget. En klientanvändare kan eller kanske inte tillåts skicka sin plats till ett larmcentral beroende på deras inställningar. Efteråt kan du borra ner i användarna baserat på om de har valt in eller inte.

Utöver detta kan du även använda instrumentpanelen för att återutlösa klient-popup-fönstret som frågar användare om de är villiga att låta spårning spåra sin plats för några eller alla användare som inte har valt att delta ännu.

Notera: I vissa fall kan det hända att instrumentpanelen inte visar de senaste uppgifterna direkt. Det kan ta upp till flera timmar innan uppdateringar sker i vissa fall.

Den här artikeln omfattar:

 • Så här kommer du åt instrumentpanelen för Zoom Phone-platsspårning

 • Sektioner och mätvärden för instrumentpanelen

  • Nomadisk räddningstjänst

  • Användare Behörighet för platsdelning

  • Standard nödadress

  • Detekterbar Personlig plats

  • Realtidsplats för användare / Realtidsplats för IP-telefoner

 • Hur man utlöser uppmaningen om platsdelning igen

 • Ytterligare information på Zoom Telefonens instrumentpanel

Förutsättningar för att använda den nomadiska räddningstjänstens instrumentpanel

 • Zoom telefon licens

 • Kontoägare eller administratörsbehörighet

 • Nomadisk nödsituation tjänster set upp

 • Nödadresser och samtal upprättas

 • Telefonanvändare måste ha Zoom-skrivbordsklienten version 5.4.7 eller senare

Så här kommer du åt instrumentpanelen för Zoom Phone-platsspårning

 1. Zooms webbportal kan nås genom att logga in.

 2. Klicka på länken Dashboard i navigeringsmenyn.

 3. Vänligen klicka på Zoom Phone-fliken högst upp på sidan.

 4. Välj fliken Platsspårning till vänster på skärmen.

 5. Alternativt kan du välja att filtrera data efter webbplats genom att klicka på rullgardinsmenyn högst upp på skärmen om du har flera webbplatser.

Sektioner och mätvärden för instrumentpanelen

I instrumentpanelen för nomadiska räddningstjänster har du tillgång till följande avsnitt och mätvärden:

Nomadisk räddningstjänst

Den visar andelen användare som har nomadiska räddningstjänster aktiverade på sina enheter. Med policyinställningarna kan du aktivera det antingen för en webbplats (om du har mer än en webbplats) eller för ett konto (om du har mer än ett konto).

 • Det är möjligt att se en lista över telefonanvändare som har nomadiska räddningstjänster aktiverade eller Inaktiverad genom att klicka på Detaljer eller föra muspekaren över en del av cirkeldiagrammet och klicka på Borra in för att lära dig mer om dem.

Användare Behörighet för platsdelning

Det här diagrammet visar andelen användare som har aktiverat nomadiska nödtjänster i deras Zoom-skrivbordsklient och tillåten plats delning för att kunna använda dem. Det är Viktig att notera att när nominerade räddningstjänster har aktiverats av användaren, klickade användaren på Tillåt när han fick möjlighet att tillåta Zooma åtkomst till deras plats.

 • För att se en lista över telefonanvändare som har tillåtit eller inte tillåtit platsdelning på sina enheter klickar du helt enkelt på Detaljer eller håller muspekaren över en del av cirkeldiagrammet och klickar sedan på Drill in. Det är möjligt att återaktivera prompten för användare som tillåt inte platsdelning.

Standard nödadress

En procentandel visas här som anger hur många användare som har angett en standard personlig nödsituation adress i motsats att använda webbplatsens standardadress eller kontots standardadress i händelse av en nödsituation.

 • När du klickar på Detaljer eller håller muspekaren över en del av cirkeldiagrammet har du också möjlighet att borra ner för att se en lista av telefonen användare som angav eller inte angav en standardadress för sin personliga nödsituation.

Detekterbar Personlig plats

Visar procentandelen användare som har skapat minst en detekterbar personlig plats med tillhörande nätverksdata som kan länkas tillbaka till platsen. Telefonanvändaren är antingen på en identifierbar plats som du har lagt till, eller så har de lagt till en personlig nödsituation adress, vilken har bekräftats av användaren för att nätverksdata ska kopplas till adressen.

Realtidsplats för användare / Realtidsplats för IP-telefoner

Det finns en procentandel av telefonanvändare eller bordstelefoner som för närvarande upptäcks vara på en känd plats, och denna procentandel visas. Det är nödvändigt för telefonanvändare att öppna Zoom-skrivbordsapplikationen, logga in på sitt konto och öppna instrumentpanelssektionen för att visas i det här diagrammet.

 • Klicka på för att se en lista över alla telefonanvändare eller bordstelefoner i cirkeldiagrammet Ögonblicksbild eller Håll muspekaren över en del av cirkeldiagrammet och klicka på Drill in. I det övre vänstra hörnet av skärmen finns en rullgardinsmeny där du kan välja ett av följande filter:

  • Företagsplatser: Visar antalet användare eller bordstelefoner på en företagsplats som kan upptäckas av systemet.

  • Personliga platser: Med den här funktionen kan du visa telefonanvändare som befinner sig på sina personliga platser, till exempel bordstelefoner.

  • Okända platser: Visar en telefonanvändares eller bordstelefons plats i det fall telefonen inte kan upptäckas av systemet. Välj ett av följande alternativ i höger sida kolumn:

Hur man utlöser uppmaningen om platsdelning igen

I händelse av att du vill skicka ett e-postmeddelande till telefonen efter att uppmaningen om platsdelning har utlösts igen, kan du göra detta. Vid mottagande av e-postmeddelandet kommer telefonanvändaren att dirigeras till instruktionerna om hur man möjliggör delning av platsdata.

 1. Zooms webbportal kan nås genom att logga in.

 2. Klicka på länken Dashboard i navigeringsmenyn.

 3. Vänligen klicka på Zoom Phone-fliken högst upp på sidan.

 4. Välj fliken Platsspårning till vänster på skärmen.

 5. Alternativt kan du välja att filtrera data efter webbplats genom att klicka på rullgardinsmenyn högst upp på skärmen om du har flera webbplatser.

 6. Om du håller muspekaren över den röda delen av cirkeldiagrammet i avsnittet Användarbehörigheter för platsdelning klickar du på Borra i för att visa en lista över telefonanvändare som inte har tillåtit platsdelning på sina telefoner.

 7. Följande alternativ kan följas:

  • Klicka på Re-trigger All ovanför tabellen om du vill aktivera prompten igen för alla telefonnummer i listan.

  • Om du vill utlösa uppmaningen igen för vissa användare av telefonen, klicka på kryssrutorna bredvid telefonanvändarna du vill välja och klicka sedan på Utlösa valda igen ovanför tabellen.

Ytterligare information på Zoom Telefonens instrumentpanel

I den här artikeln kommer du att kunna se data relaterad till tjänstens kvalitet, såväl som användnings- och adoptionsdata.

Allt innehåll och alla bilder går till https://support.zoom.us

Similar Posts