|

Manuellt lägga till enheter till ABM i zoom-appen

Så länge som iPad är klassificerad som en DEP-enhet (Device Enrollment Program), vilket innebär att den har köpts hos Apple eller en auktoriserad Apple-återförsäljare, kan iPad registreras i Apple Business Manager (ABM) eller Apple School Manager (ASM) ). Zoom-webbportalen kan användas för att hantera dessa enheter när de har registrerats i Apple Business Manager.

Förutsättningar för att manuellt lägga till enheter till ABM

Hur man manuellt lägger till enheter till ABM

 1. Hämta den senaste versionen av Apple Configurator 2 genom att ladda ner den här.

 2. I Apple Configurator 2 måste du ansluta din enhet och klicka på Förbered.

 3. Se till att Manuell konfiguration är vald.

 4. Registrering i enhetsregistreringsprogrammet kan slutföras genom att markera Add to Device Enrollment Program och aktivera.
  Notera
  : I det här fallet, om enheten är aktiverad och registreringsprocessen är klar, kommer enheten att registreras i MDM, men kommer inte att anses vara inskriven i DEP-automatiseringsprocessen.

  När du skapar en ny server, bör du ta följande steg:

  • Registreringen ska ges ett namn som du kommer att känna igen i Zoom webbportal och kopiera gruppregistreringskontots webbadress som finns på anmälningssidan. När fliken Apple är vald klickar du på knappen Manuell registrering. Under QR-koden hittar du en länk som tar dig till hemsidan.
   Notera
   : Det kan finnas ett felmeddelande som säger “Det går inte att verifiera serverns registrerings-URL”. Klicka på Nästa om detta inträffar.

  • Du kan se certifikat på detta sida och om det här är första gången du skapar en server, klicka på Nästa för att välja den nya servern alternativ, eller välj en server och klicka på Nästa för att fortsätta till nästa steg.

 5. Genom att välja Ny organisation kan du skapa en ny organisation om du aldrig har gjort det tidigare, annars kan du fortsätta genom att välja en organisation
  När det gäller att skapa en ny organisation:

  • Om du försöker logga in med ditt Apple-ID och lösenord som du använder för att logga in på ABM/ASM, vänligen ange dessa uppgifter.

  • En identitet för tillsyn behöver skapas.

 6. Genom att välja vilka inställningsskärmar du vill se kan du gå vidare till nästa steg i inställningsprocessen.

 7. (Frivillig):

 8. Klicka på Nätverksprofil och klicka sedan på Nästa för att fortsätta.

 9. För automatiska registreringsuppgifter finns det inget behov av att ange inloggningsuppgifter. Klicka bara på Förbered.

 10. För att enheten ska förberedas, klicka på knappen Radera.

 11. Sedan kommer du att se en fjärrkonfigurationsskärm som visas så snart din enhet har startat om och har anslutit till nätverket. Klicka på Nästa för att fortsätta.
  Enheten kommer att starta om en gång till, och efter det kommer du att se en svart skärm med orden “Reinställning av iPannons” på den.

 12. Zoom Rooms-kontrollen laddas automatiskt ned och startas av din enhet inom några minuter efter att din enhet har slagits på efter att du har slutfört installationsskärmarna.

Similar Posts