Använder MDM för zoomrum med macOS Mojave
|

Använder MDM för zoomrum med macOS Mojave

Det är nödvändigt att tillåta Zoom Rooms att använda mikrofonen och kameran när Zoom Rooms-appen först installeras på Mac OS 10.14 Mojave, på grund av ökade säkerhetsåtgärder. För att kringgå denna prompt när du använder MDM för att distribuera och hantera Zoom Rooms, måste du distribuera en konfiguration för en MDM-profil till Zoom Room-enheten för att hoppa över denna prompt.

Förutsättningar för att använda MDM för Zoom Rooms med macOS 10.14 Mojave

Så här konfigurerar du MDM-profilen för Zoom Rooms med macOS Mojave

Med hjälp av Privacy Service Dictionary Keys kan du bifoga åtkomstbehörighet till en profil för att auktorisera åtkomst till systemets kamera och mikrofon, men du kan inte tillåta åtkomst till systemets kamera och mikrofon. Alternativt, genom att konfigurera “SystemPolicyAllFiles”-tangenten, kommer Zoom Room-applikationen att kunna komma åt alla skyddade filer, såväl som kameran och mikrofonen, så länge de är aktiverade.

  1. Skapa en anpassad profil i din MDM-tjänst genom att öppna den.

  2. Här kan du se ett exempel på den XML som behövs för profilen genom att se .plist-filen som bifogas längst ner på denna sida.

  3. Din MDM-server ansvarar för att leverera enhetsprofilen till enheterna.

  4. Genom att välja Systeminställningar på din Mac-enhet och sedan välja Profiler kan du kontrollera om din profil har levererats.

Så här konfigurerar du AirWatch för zoomrum med macOS Mojave

  • I fönstret Lägg till profil klickar du på alternativet Mac OS – “Enhetsprofil” och väljer sedan plattformen som “macOS”.

  • Nästa sida ber dig att ange nödvändig information och när det är gjort ska du klicka på knappen Sekretessinställningar.

  • Du kan spara ditt arbete och publicera det när du har sparat sidan. Manuell installation är möjlig om tilldelningstypen är inställd på Tillval, eller automatisk installation är möjlig om tilldelningstypen är inställd på Automatisk.

Similar Posts